Velikonoce v Miláně

Zní to jako lákavá nabídka cestovní kanceláře, ale nenechte se mýlit. Jde o pracovní stáž pro studenty v rámci evropského programu na podporu vzdělávání Erasmus+, do kterého je naše škola zapojena. Jedinečnou možnost vyjet do Itálie a na dva týdny se stát zaměstnanci tamních firem letos dostali vybraní studenti oboru Informační technologie i Ekonomika a podnikání.

Tato pracovní stáž studentům umožnila získat nové znalosti a zkušenosti, zdokonalit se v anglickém jazyce a poznat jinou kulturu. Studenti zvládali nástrahy pracovního života s nadšením a úsměvem.

Volné víkendy byly plné cestování a poznávání historických unikátů jako např. Duomo, který je největší gotickou katedrálou na světě nebo známá obchodní pasáž Galleria Vittorio Emanuele II. Studenti se vydali i na nejkrásnější jezero Itálie Lago di Como. Všichni si užili v Miláně spoustu zábavy a dobrodružství. Ostatně, přečtěte si názory některých z nich. (Ing. Jana Černá, pedagog SŠMG)

Náplní naší práce ve firmě Evolvo bylo chystání dokumentů pro další účastníky Erasmu a asistování na schůzkách. Ve volném čase jsme prozkoumávali krásy Milána. Vrátili jsme se s krásnými zážitky a rádi se do Itálie opět vrátíme (Denisa Mrázková, 2.E).

Ve firmě Dolphin jsme tvořili vlastní webovou stránku v editoru WordPress. Osobně jsem si odnesl zkušenosti týkající se práce v týmu (Viktor Jindřich, 2.I).

Moje dvoutýdenní stáž v Itálii byla velice příjemným zážitkem. Italskou kulturou jsem byl ohromen. Z praxe jsem si odnesl nové zkušenosti jako team leader i jako designer webové stránky. Vyzkoušel jsem si práci v novém prostředí s novými programy. Poznal jsem řadu nových lidí a okusil množství nových jídel. Myslím si, že to byla pro mě velmi přínosná zkušenost, kterou bych si milerád zopakoval (Vojtěch Farkas, 2.I).

Autor článku: Jana Černá