Lyžařský výcvikový kurz

Rozhodli jsme se, že na naší škole po letech opět obnovíme tradici každoročních lyžařských výcvikových kurzů. A tak se žáci druhých ročníků doplnění o prváky spolu se čtyřmi pedagogy v roli instruktorů vydali na týdenní pobyt na Benecko do Krkonošského národního parku.

Ubytování bylo zajištěno v horském penzionu Lesní zátiší s nádherným výhledem do údolí. Po příjezdu do hor, obědě, vybalení a odpočinku jsme se vydali na svah, abychom se rozřadili do tří družstev podle úrovně pokročilosti lyžařských dovedností.

V dalších dnech jsme pak střídali sjezdové a běžecké lyžování. Pokročilí a středně pokročilí se proháněli na červených a černých sjezdovkách, zatímco začátečníci se učili stát na lyžích, plužit nebo udělat oblouk. Právě oni zaznamenali největší pokrok - na konci týdne bravurně sjeli celý kopec, a to i díky vytrvalému kolegovi – instruktorovi. 

Největším zážitkem byl určitě běh na lyžích. Pokročilí odbočili na nesprávnou cestu a díky tomu nejen naběhali více kilometrů, ale poznali i krásy Krkonoš, středně pokročilí za celou túru nesundali běžky z nohou a začátečníci, ti byli běžkami zcela uchváceni.

V rámci odpočinkového dne jsme všichni absolvovali pěší výšlap k rozhledně Žalý. V závěru týdne žáci změřili své síly nejen individuálně v běžeckém závodě, ale i ve štafetě. Zároveň se utkali ve slalomu, kdy prokázali svoji lyžařskou zdatnost. 

Příjemné dny, pohodové účastníky a krásné prostředí navíc umocnilo nádherné slunečné počasí, které vydrželo celý týden. Poděkování patří všem pedagogům, kteří se podíleli na přípravách i realizaci výcviku, a zároveň našim skvělým žákům. Znovuzavedení naší tradice se povedlo na výbornou! 

Darina Doškářová